Косметика в подарунок: кому і яка?

розміщено в: Цікаво знати | 0

Косметика в подарунок: кому і яка?Чи можна дарувати косметику? Здавалося б, які тут можуть бути питання? Красиві флакончики з ароматним вмістом в розкішній подарунковій упаковці з логотипом відомого бренду – хіба такий подарунок може комусь не сподобатися? Однак тут не все так просто.

Для початку давайте визначимося, що ж таке “косметика”? Косметика – це засоби для догляду за обличчям і тілом з метою гігієни або надання свіжості та краси. Отже, косметика буває декількох типів: декоративна, гігієнічна, що доглядає. Не всяку косметику можна і потрібно дарувати.

Декоративна косметика в подарунок

У подарунок представниці прекрасної статі найпростіше вибрати декоративну косметику. Однак потрібно врахувати кольоротип жінки і її особисті переваги. Щоб не помилитися, можна дарувати універсальні набори косметики з тінями для повік, тушшю для вій і олівцями різних тонів. Губну помаду, тон і пудру дарувати категорично не рекомендується – ці речі жінка повинна підбирати самостійно, адже відтінок в даному випадку має вирішальне значення.

Набори декоративної косметики підходять як подарунок юним леді, подругам, родичкам. Чоловік може подарувати набір косметики дружині. Якщо ж мова йде про жінку, відносини з якою складно назвати близькими, варто зробити вибір на користь іншого подарунка, менш інтимного. Не варто дарувати декоративну косметику начальниці, викладачеві, мамі своєї нареченої або нареченого.

Гігієнічна косметика в подарунок

Виробники гігієнічної косметики і супутніх аксесуарів часто об’єднують гелі для душу, шампуні, мило, мочалки і т.п., пов’язані з єдиної серії, в подарункові набори. Однак такі подарунки підходять лише для найближчих людей. Набір гігієнічної косметики варто дарувати тільки члену сім’ї або близькому другові / подрузі. В іншому випадку такий подарунок може не тільки не порадувати, а й, навпаки, засмутити. Можливо, одержувач подарунка розцінить його як натяк на свій несвіжий вигляд і на неохайність. Вибираючи подарунок, завжди потрібно думати про те, чи не буде він сприйнятий перекручено. У випадку з гігієнічною косметикою ймовірність такої ситуації зростає.

Інша справа, якщо мова йде про мило ручної роботи. Це не стільки засіб для миття, скільки приємна прикраса для ванни, покликана не просто очистити від бруду, а перетворити процес звичного миття рук в задоволення. Особливо приємно, якщо це мило зроблено своїми руками спеціально для одержувача подарунка. Але такий подарунок не підходить в якості презенту малознайомій людині.

До гігієнічних відносять і так звані СПА-засоби: ароматичні солі, піни і масла для ванн, скраби, масажні рукавиці, масажні масла і т.п. В якості подарунка краще вибрати подібні СПА-засоби, ніж шампуні, мочалки і гелі для душу. Адже посил у подібного подарунка дещо інший: не “я хочу, щоб ти був чистий і смачно пах”, а “я хочу, щоб ти добре відпочивав”. Наприклад, для чоловіка можна зібрати набір різних СПА-засобів для ніг і піднести з побажанням завжди залишатися “на ногах”.

Косметика по догляду в подарунок

Дивно, але чоловіки до таких подарунків зазвичай більш прихильні, ніж жінки. Якщо в такому подарунку, як шампунь, гель для душу, дезодорант і т.п., чоловік, як і жінка, може розгледіти не зовсім приємний для себе натяк, то набір косметики по догляду для обличчя, рук і тіла навряд чи викличе у чоловіка невдоволення . Пояснюється це кількома причинами. По-перше, чоловіки не схильні комплексувати з приводу зморшок і целюліту. По-друге, чоловіки теж хочуть доглядати за собою, але часто або соромляться, або просто-напросто забувають купити для себе чоловічу косметику. Тому в подарунок беруть її з великим задоволенням.

Інша справа – жінки. Навіть близьку подружку можна образити засобом від лупи і кремом від целюліту. А якщо такий подарунок піднесе чоловік… Шановні чоловіки, ніколи не даруєте своїм коханим антицелюлітні креми, лосьйони та ін. Навіть якщо кохана весь час говорить про свої реальні чи надумані недоліки і шукає в інтернеті інформацію про те, як позбутися від целюліту, вам краще робити вигляд, що про целюліт ви маєте лише віддалене уявлення і вже тим більше ніколи не помічали його проявів на її тілі.

Все це відноситься і до засобів для позбавлення від зморшок і вугрової висипки, для відбілювання зубів і поліпшення кольору обличчя. Жінка прекрасна! Тому не доводьте їй зворотнього!

Подібні засоби дочка може подарувати мамі чи дівчина – своїй сестрі. В інших випадках варто вибрати інший подарунок.

Чи варто говорити про те, що косметика в подарунок має бути максимально якісною та мати оригінальну подарункову упаковку. Краще, якщо це буде косметика від відомого, добре зарекомендованого виробника. Косметику в подарунок жінці потрібно доповнити з букетом квітів з цукерок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *