Що дарують на хрестини?

розміщено в: Цікаво знати | 0

Що дарують на хрестини?Хрещення – дивовижне Таїнство, що з’єднує людину і Господа, що відкриває хрещеному дорогу в прекрасне життя. Хрещення дарує надію і віру. Незвичайне за своєю глибиною і силою, воно об’єднує всіх членів сім’ї радісними світлими узами. Обряд намагаються провести якомога раніше. Але нерідко хрещення людини відбувається в зрілому віці.

Небажано, щоб дитину хрестили самі батьки. Традиція вибирати хресних прийшла з глибокої минувшини, коли панували неспокійні часи, смута, висока смертність – якщо з рідними малюка траплялася неприємність, то відповідальність за маленьку людину переходила саме до хрещених батьків.

Хрещені батьки підходять до питання про подарунок хрещеника або хрещениці надзвичайно відповідально, адже хрещення буває тільки один раз в житті. Навіть якщо малюк хреститься при народженні, зворушливі подарунки в майбутньому розкажуть йому про ставлення його хресних батьків.

 

Що дарують на хрестини хрещені?

Перше, що підносять хресні батьки похреснику, – це хрестик. Неважливо, яким він буде. Головне, що він дарується від усього серця. Далі вже по фінансам вирішується, чи буде хрестик срібним, золотим або простим алюмінієвим. Деякі люди оцінюють силу хреста по дорожнечі матеріалу, що в корені невірно – будь-який, навіть дерев’яний хрестик, не поступиться в своїй благодатності золотому. Хто дарує хрестик – хрещена або хресний? Насправді, це неважливо. Хрещені батьки можуть скластися грошима порівну і купити хрестик.

Один з головних символів хрещення – смерть гріха. При хрещенні людина відроджується для праведного життя з Господом. Тому хресні батьки, які виступають провідниками, дарують хрещеникам новий одяг. Обов’язково подаються нові рушники або обріз тканини (крижма) для обтирання після обмивання у святій воді. Набір одягу включає в себе сорочку.

Найкращий подарунок для хрещеника той, що виконаний з любов’ю своїми руками. Не складно зшити сорочку для малюка, особливою??принадністю цього подарунка може стати вишивка. Техніка виконання зовсім не важка, але зате це така пам’ять!

Хрещення символізує перемогу світла над темрявою, тому прекрасним подарунком хрещенику від хресних стане затишний нічничок.

Увійшло в традицію дарувати срібні ложечки – їх, як правило, дарують хресні. Ложечка стає першою у малюка, і з нею вводять прикорм.

Подарунки на хрестини малюкам від близьких і друзів батьків

Кращими подарунками маленьким діткам є ковдрочки, постільна білизна, підгузники та іграшки, з одягу вони занадто швидко виростають. Хоча, якщо є можливість, можна дарувати на хрестини кофточки, платтячка, штанці і т. д.

Можна також безпосередньо запитувати у батьків дитини, що знадобиться для її більш гармонійного розвитку. Манеж, дитячий стільчик для годування, підвісна карусель та багато іншого – якщо ви не є хрещеним, але хочете обдарувати малюка в честь хрестин, можете вибрати в якості подарунку торт з памперсів. Цей оригінальний подарунок не залишить байдужими ні батьків дитини, ні присутніх на святі.

Також можна і потрібно привітати батьків малюка з цим особливим днем. Найпростіший і вдалий варіант – доставка квітів додому, до церкви або в те місце, де пройде невелике торжество з приводу хрестин. Крім того, гарним подарунком для батьків на честь хрещення їх малюка стане подарунковий кошик з фруктами та солодощами (але без алкоголю).  Також батькам дитини можна подарувати букет з цукерок.

Найголовніше у виборі подарунку, щоб він дарувався від щирого серця!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *