Подарунок дитині на Новий рік та інші свята

розміщено в: Цікаво знати | 0

Подарунок дитині на Новий рік та інші святаНезважаючи на те, що сучасний ринок іграшок великий, вибір подарунка дитині виявляється для батьків головним болем. Скоро Новий рік, а за ним – Різдво, потім 23 лютого, 8 березня – суцільні свята. Ви вже подумали, що подарувати дитині на Новий рік? Втім, наші поради будуть корисні при виборі подарунків для дитини і на будь-яке інше свято.

Знаєте, що очолює список сучасної дитини? Слава і хвала Стіву Джобсу і компанії Apple, бо сьогодні підліток бажає отримати від діда Мороза ніщо інше як iPod, iPhone або iPad. Подарунки, безсумнівно, дорогі, але зате скільки задоволення доставлять дитині-підлітку. Але чи є спосіб не розоритися на придбання сюрпризу улюбленому чаду, давши йому при цьому не менше радості? І що дарувати тим дітям, які ще не вміють правильно вимовляти назву модних гаджетів?

Найчастіше буває складно знайти якийсь один гарний подарунок. В такому випадку, якщо мова йде про малюка, купіть кілька маленьких презентів: плюшеві іграшки, диски з мультфільмами, книжки, солодощі. Кожен загорніть в окрему упаковку, причому чим яскравіше вона буде – тим краще. Можете покласти іграшки під ялинку, якщо мова йде про Новий рік, а можете заховати їх по всій квартирі, вручивши чаду карту-маршрут з загадками про кожне місце «скарбу» – така гра викличе не менше захоплення, ніж самі подарунки.

Похід до магазину заплануйте заздалегідь: не варто похапцем хапати першу іграшку і бігти з нею до каси – навряд чи такий подарунок принесе задоволення дитині. Вибираючи, згадуйте, які захоплення у вашої дитини, яка улюблена іграшка у неї на сьогоднішній день, які мультфільми дитина любить дивитися. І, звичайно, не беріть дітей із собою в магазин, вирушаючи на пошуки сюрпризу від діда Мороза.

Що подарувати дитині? Рекомендації по віку

Діти до 3 років будуть раді великому конструктору (де немає дрібних деталей), машинці, великому м’ячу, радості додасть плюшевий ведмедик, набір формочок для пісочниці. Зовсім крихітні малюки мало що розуміють, тому їм можна купувати виключно «корисні» подарунки – одяг, аксесуари для догляду. Солодощі краще не дарувати, до трьох років їх взагалі вживати небажано. А от потрібні речі для малюка можна оформити у вигляді оригінального тортика, або букету квітів з дитячого одягу. Для малюка такий подарунок буде корисним, а для батьків ще й оригінальним і не таким як у всіх.

Дітям від 3 до 6 років подарунок купити найпростіше. Вони будуть раді і іграшці, і розвиваючій грі. Можна придбати залізну дорогу, книги, набір посуду для дівчаток, коляску для ляльки і т.д.

Діти від 6 до 10 років починають підозрювати, що подарунки під ялинку приносять їм не дід Мороз зі Снігуронькою, а батьки. Відмінним подарунком може стати похід на цілий день в розважальний центр, парк атракціонів. Квитки в цирк або на дитячий спектакль теж принесуть задоволення.

Дітям 11-14 років вибирати подарунки найскладніше. Саме в цьому віці їх більше цікавлять модні гаджети. Багато дітей таких років вже мають свій комп’ютер, так що незайвим буде подарунок, пов’язаний саме з комп’ютерною тематикою. Якщо підліток захоплюється спортом – подаруйте ковзани, сноуборд, лижі. Зрештою, подаруйте дитині солідний наручний годинник. Ну а дівчинці-підлітку можна піднести золоту прикрасу (в основному вони хочуть отримати колечко і браслет).

Якщо ви вибираєте подарунок на Новий рік, то потрібно пам’ятати, що це особливе свято, тому й подарунок повинен бути з нальотом магії. Причому незалежно від віку дитини. Наприклад, запрошення діда Мороза та Снігуроньки саме по собі – чудовий “казковий” подарунок. Це відмінна можливість подарувати не тільки малюкові, але й іншим членам сім’ї купу позитивних емоцій. Дитині старшого віку теж потрібно влаштувати чарівний сюрприз. І нехай дитина знає, що Діда Мороза не існує, але відчуття, що на Землю спустилася казка, її теж переповнює. Не вручайте новорічний подарунок підлітку особисто в руки – придумайте якийсь несподіваний варіант дарування, щоб дитина здивувався.

Найголовніше, щоб ваше чадо відчувало вашу любов і бажання зробити йому приємне – це важливіше ніж будь-яка іграшки, важливіше навіть, ніж iPad.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *