Коли дитині можна спати одній?

розміщено в: Цікаво знати | 0

Коли дитині можна спати одній?Усі батьки намагаються проявити максимальну турботу про малюків, часом, забуваючи приділяти час собі. В цей же час, багато психологів і лікарі в один голос стверджують – батькам ні в якому разі не можна зациклюватися на дитині, і робити все для блага дитини на шкоду собі. Такий, здавалося б, турботливий підхід до виховання малюка насправді може в майбутньому обернутися для батьків новими проблемами – наприклад, егоїзмом дитини, яка звикла до будь-яких батьківських жертв в ім’я неї. Саме тому, питання про те, коли дитині можна спати одній, у власному ліжку або кімнаті цілком закономірне – в ньому немає нічого поганого. Повірте, те, що ви вирішили «відокремити» малюка від себе на час сну в іншу кімнату ще не говорить про нелюбов або відсутність турботи про дитину. Якщо вам це зручно, якщо ви зможете краще виспатися без шуму – у вас залишиться більше сил на гру з дитиною.

У якому віці дитина може спати одна?

Новонароджені діти потребують постійного догляду і спостереження – вони запросто можуть вдавитися власною блювотою, лежачи в ліжечку на спині. Крім того, багато немовлята вночі часто прокидаються, щоб поїсти або ж «кличуть» батьків для того, щоб змінити памперс. І це незважаючи на те, скільки повинен спати новонароджений! Саме тому педіатри рекомендують батькам у перші місяці життя дитини спати з нею в одній кімнаті. Мова йде не про перебування новонародженого в ліжку матері, а про сон малюка у власному дитячому ліжечку, розташованому неподалік від батьківського місця сну.

Корисно знати: Як відучити дитину від рук?

Якщо ж ви все ж вирішили виділити для малюка до року окрему кімнату, обов’язково купіть радіо або відеоняню, щоб мати можливість чути, коли дитина буде прокидатися. Не завадить також спеціальний прилад, який заміряє частоту серцебиття і дихання малюка. При будь-яких порушеннях він сповістить батьків про можливу небезпеку.

Діти старше одного року без проблем можуть спати окремо від батьків, у власній кімнаті. Це навіть корисно – нічна розлука з батьками буде сприяти розвитку самостійності малюка.

Крім того, в ранньому привчанні дитини спати самостійно є свої плюси. Чим раніше ви вирішите «переселити» малюка в дитячу кімнату, тим простіше буде це зробити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *