Подарунок на хрестини – Ікона

розміщено в: Цікаво знати | 0

ikonaНайбільш світлий і святий день для кожного християнина – його хрестини. Всі родичі і друзі сім’ї, в якій має статися таке таїнство, готуються до цієї події і ретельно продумують, що подарувати на хрестини новонародженому. Адже можна піднести заїжджені типові подарунки, а можна подарувати те, що є символічним і обов’язковим у здійсненні такого ритуалу.

Одні з найбільш важливих подарунків на хрестини – ікони. Але ж вони теж бувають різними. Так яку ікону подарувати на хрестини найкраще? Адже і батьки, і близькі родичі – всі бажають малюку щастя, всі турбуються про долю дитини і про те, щоб всі святі сили оберігали його.

Подарувати новонародженому ікону – це не просто прикрасити інтер’єр новою деталлю. Той, хто дарує ікону стає прямим учасником таїнства священного хрещення, долучаючись до істини вірування і до Божественного причастя. Християнська прикмета свідчить, що ікона, подарована на іменини – це внесений в будинок промінчик великої віри для людини, це подарована надія на його душевне просвітлення, це позбавлення від самотності всередині себе.

Молитва своєму святому ніколи не буває непочутою. А найкраще місце для ікони в дитячій кімнаті – на рівні очей малюка, щоб образ завжди було йому видно. Він покликаний берегти малюка від поганого впливу, який може бути не усвідомлено надано на нього будь-яким з гостей. Також споглядання з ранніх років святого образу повинно прищепити малюкові духовне сприйняття світу.

Для безтурботного міцного сну у колиски прийнято ставити ікону із зображенням Ангела Хранителя – святого, який дав своє ім’я немовляті при хрещенні і незримо іде за людиною все його життя, що допомагає у важкі хвилини і захищає від напастей і бід. Підійде і будь-яка ікона Богородиці. Цей святий лик буде вселяти чисті помисли і посилати малюкові все світле і добре в житті. Можна також вибрати ікону Миколи Чудотворця. Вона як подарунок ніколи не стане непотрібною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *